Jak zrobić domowe ciasteczka?
Aby uzyskać najlepsze ciasteczka, będziesz chciała użyć wysokiej jakości składników. Oprócz wysokiej jakości tabliczki czekolady, powinieneś użyć wysokiej jakości ekstraktu waniliowego i kakao w proszku. To samo dotyczy wszelkich orzechów lub innych dodatków. Wybierając masło, staraj się znaleźć coś o zawartości tłuszczu powyżej 80%. Ważne jest również, aby masło było zmiękczone przed rozpoczęciem pieczenia.
Ciasto robi się szybko, zwłaszcza jeśli używasz miksera. Ciasto jest miękkie, ale nie klejące i wymaga schłodzenia przez godzinę. Możesz również wykonać ten przepis ręcznie; w tym przypadku ciasto będzie bardziej klejące i schłodzenie go zajmie więcej czasu.
Aby upewnić się, że ciasteczka są tak równomiernie upieczone jak to możliwe, najlepiej piec je w równych partiach. Kiedy pieczesz większe partie ciasteczek, ważne jest, aby pamiętać, że piekarniki mogą się bardzo różnić, jeśli chodzi o czas potrzebny na ich rozgrzanie. Jednemu piekarnikowi może to zająć dziesięć minut, podczas gdy innemu dwadzieścia minut. Upewnij się, że sprawdzasz często swoje ciasto podczas procesu pieczenia, tak aby wszystkie ciasteczka skończyły się mniej więcej w tym samym czasie.
Jeśli ciasteczka wyjdą zbyt suche lub chrupiące, prawdopodobnie spędziły zbyt dużo czasu w piekarniku lub nie zostały równomiernie rozłożone na patelni. Z drugiej strony, jeśli nie są wystarczająco chrupiące i wydają się wilgotne i niedopieczone, mogły być w piekarniku zbyt długo lub nie zostały równomiernie rozłożone na patelni. Wejdź również na stronę http://uporzadkowane.pl/.